Recensie: “Dwaalspoor” van Suzanne Vermeer

Dit blogbericht is een gastblog.

In 2021 kwam het boek ‘Dwaalspoor’ uit van Suzanne Vermeer. Suzanne Vermeer is een hele bekende thrillerauteur. Ze debuteerde in 2006 met het boek All-inclusive, dat direct een bestseller werd. Sindsdien verschijnt er elk jaar een zomerthriller van haar hand, later kwamen daar ook winterthrillers bij. Dus toen ik dit boek tegen kwam, moest ik het lezen. Ik werd aangetrokken door de spannende kaft en werd daardoor benieuwd naar het boek. Wil je weten wat ik er van vond en of het echt zo’n aanrader is als de andere boeken van deze populaire schrijfster, lees dan zeker mee!

Samenvatting

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS publieksprijs.

“Dwaalspoor” is in 2021 uitgebracht door A. W. Bruna Uitgevers. Dit boek is een paperback en bevat 191 pagina’s. Het boek is genomineerd voor de NS Publieksprijs 2022. De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar.

Het boek gaat over Vincent en Silvia Mulder. Als ze samen op vakantie zijn in hun 2e huis in het Zwarte Woud, besluit Vincent een van de vele fietsroutes te gaan fietsen. Tijdens het fietsen krijgt hij een ‘ongeluk’ en komt daarbij te overlijden. Als Silvia merkt dat Vincent niet op tijd terug is voor hun afspraak, besluit ze naar zijn mobiel te bellen. Deze wordt uiteindelijk opgenomen door een Duitse agent. Later blijkt er ook nog een dame met dezelfde verwondingen als Vincent in het ravijn te liggen en is Vincents dood geen ongeluk meer. Wanneer een getuige verklaart Silvia te hebben gezien op de bewuste plek, besluit ze haar oude buurmeisje Lauren te bellen die juriste is geworden om haar te helpen. Zij is de enige die ze nog vertrouwd.

Op de achterflap lees je de volgende samenvatting:

“Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is. Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit.”

Schrijfstijl

Het boek is opgedeeld in 4 delen met verschillende hoofdstukken. De delen staan voor de plekken waar Silvia op dat moment is: het Zwarte Woud en Groningen. De verschillende delen én de hoofdstukken variëren in lengte, maar het zijn niet al te lange hoofdstukken.

Het boek leest heel lekker weg door de korte, maar goed lopende zinnen. Het is geen langdradig verhaal en spoort zeker aan om door te lezen.

Conclusie

“Dwaalspoor” is een heel fijn boek om te lezen. De schrijfstijl is vlot en het verhaal was spannend (echter geen thriller). Alle ingrediënten voor mij om lekker door te lezen.

Het boek is niet te dik en niet te dun, het boek heeft een fijn begin waar je direct in zit en een goede afsluiting. Dit boek krijgt van mij een 4/5.

Je kan het boek “Dwaalspoor” van Suzanne Vermeer als paperback hier op bol.com terugvinden.

Deze recensie werd geschreven door Linda van de lifestyleblog LindaSchrijft. Linda blogt over de gebeurtenissen in haar leven, maar daarnaast reviewt ze uitjes, kinderspeelgoed, films en veel meer. Je kan haar ook op Facebook en Instagram terugvinden.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s