Duurzaam eten bij Tero | Brussel | Hotspot

Dit blogbericht is een gastblog.

Tero heeft drie restaurants, waarvan twee in België en eentje in Luxemburg. Tijdens een persreis mocht ik aanschuiven bij de vestiging in Brussel. Een prachtige en zeer fotogenieke plek, waar je ook nog eens heerlijk kunt eten. Bovendien serveren ze hier gerechten gemaakt van seizoensgebonden ingrediënten, waarvan het hoofdingrediënt voornamelijk groente is. Benieuwd wat je bij Tero Brussel kunt verwachten? Ik vertel het je graag.

Mooie restaurants in België

Alweer twee jaar geleden mocht ik met een kleine groep journalisten op persreis. Het marketingbureau van Brussel had ons gevraagd om meer te delen over de duurzame kanten van de Belgische hoofdstad. Onderdeel van het programma was ook eten bij duurzame restaurants, waaronder Tero Brussel.

Nu is duurzaam reizen een belangrijk onderdeel van mijn werk. Maar het oog wil ook wat. Dus toen we het restaurant binnenliepen en ik zag dat het interieur ook nog eens was om door een ringetje te halen, maakte ik van binnen toch wel een klein vreugdesprongetje.

De vestigingen van Tero in Bierges ( België) en die in Luxemburg heb ik niet bezocht. Maar een blik op de website zegt mij dat alle restaurants er prachtig uitzien. Een lichte basis met veel natuurlijke materialen. Houten tafels, rotan lampen en veel marmeren accenten in de ruimte. Het geeft eigenlijk al direct de goede sfeer.

Duurzaam tafelen bij Tero Brussel

Bij de restaurants van Tero hebben ze respect voor de natuur.  De restaurants werken vrijwel alleen samen met kleine lokale ondernemers die dezelfde kernwaarden delen.

De gerechten op de menukaarten wisselen sterk. Dat komt omdat je op de menukaart vooral gerechten met seizoensgebonden ingrediënten vindt. Kortom: ze koken met wat er op dat moment voorradig is. Die ingrediënten komen zoveel mogelijk bij lokale producenten vandaan (biologische en biodynamische moestuinen bijvoorbeeld), om de ecologische voetafdruk van Tero zo klein mogelijk te houden. Van veld tot vork noemen ze dat.

Wat ook leuk is, is dat ze hier aan het ‘shared dining’ principe doen. Je kunt dus met je tafelgenoten verschillende kleine hapjes bestellen. Heel handig als je altijd keuzestress hebt als je uit eten gaat. Je kunt met deze methode van alles proeven! Maar je lievr een gerechtje voor jou alleen wil, is dat natuurlijk ook een optie.

Tero Brussels is de hotspot voor flexitariërs. Alhoewel er wel vlees en visgerechten op het menu te vinden zijn, is er voor vegetariërs en vegans genoeg om uit te kiezen. Groenten spelen in dit restaurant de hoofdrol.

Praktische info

  • Adres: Rue St.Bernard 1, 1060 Saint-Gilles, België
  • Geopend: van maandag tot zaterdag van 12 u tot 14 u en van 19 u tot 22 u. Op zondag gesloten
  • Reserveren is wenselijk en kan telefonisch of via de website
  • Het actuele menu en de prijzen zijn ook online in te zien
  • Allergenen worden duidelijk op de menukaart vermeldt, maar allergieën kun je het beste ook nog even aan het personeel doorgeven

Benieuwd waar je nog meer lekker vega en vegan eten in Brussel kunt vinden? Ik deel mijn tips op mijn reisblog eengoedereis.nu

Eet smakelijk!

Liefs, Mirjam Hart

Deze blogpost werd geschreven door Mirjam Hart van de reisblog Een goede reis. Ze blogt over reizen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Daarnaast blogt ze graag over duurzaam reizen. Je kan haar ook terugvinden op Instagram en Facebook.

Dit blogbericht is geschreven door een gastblogger. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn GEEN affiliate links. Ik krijg dus geen geld wanneer jij iets koopt op deze site. Daarnaast kreeg ik ook NIETS gratis. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s