Recensie: “De edele kunst van not giving a fuck” van Mark Manson

Als ik boeken lees, lees ik vaak en liefst Fictie. Toch kwam er een tijd geleden een Non-fictie boek uit waarvan de titel me zeer nieuwsgierig maakte om dit boek zo snel mogelijk te lezen. Ik heb het over het boek “De edele kunst van not giving a fuck” van Mark Manson. Een fervente lezer kent het boek waarschijnlijk al; je hebt het al reeds gelezen of je hebt het al zeer vaak zien voorbijkomen. Ook ik heb nu dit boek uitgelezen, en deel er graag mijn mening over in deze recensie. Ben jij benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees dan zeker even verder.

Recensie: "De edele kunst van not giving a fuck" van Mark Manson

Samenvatting

Het boek “De edele kunst van not giving a fuck” van Mark Manson is een zelfhulpboek om positiever in het leven te staan. Mark Manson geeft in dit boek zijn tegendraadse aanpak om positiever in het leven te staan weer. Het boek werd naar het Nederlands vertaalt en heeft 224 pagina’s. Het boek kwam uit in april 2017.

Op de achterflap staat het boek als het volgt beschreven:

“Van populair weblog naar New York Times-bestseller is dit hét boek voor zelfhulphaters! Stop met altijd maar positief zijn, en leer in plaats daarvan om te gaan met je tekortkomingen en de tegenslagen in het leven. Zodra je niet meer wegrent voor je angsten, fouten en onzekerheden maar de pijnlijke waarheid onder ogen durft te zien, vind je de moed en het zelfvertrouwen waar je in deze tijd zo’n behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je de tools om te kiezen waar jij om geeft, en dus ook waar je niet om geeft. Dat idee omarmen werkt bevrijdend.”

Recensie: "De edele kunst van not giving a fuck" van Mark Manson

Schrijfstijl

Het boek is in een vrij vlotte schrijfstijl geschreven. Het boek leest gemakkelijk door omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van voorbeelden die al dan niet uit het leven gegrepen zijn van de auteur zelf. Deze voorbeelden gebruikt Mark Manson om zijn standpunten over een gelukkiger en positiever leven aan te tonen. Voor mij persoonlijk is dit een goede wisselwerking tussen de voorbeelden en zijn standpunten.

In het boek wordt er heel veel gebruik gemaakt van zeer lange zinnen. Dit is vaak nodig om de standpunten zo goed mogelijk te beschrijven. Als moeilijke lezer moest ik hierdoor mijn aandacht goed bij het boek houden, maar desondanks leest het nog vrij vlot.

De boodschap van het boek

In dit boek wilt Mark Manson duidelijk maken hoe je positiever in het leven kan staan. Dit doe je volgens hem door enkel en allen te geven om de waardes die jij belangrijk vindt in je leven. Hierbij ga je voor je zelf best na wat je echte kernwaardes zijn en aan welke kernwaardes je jezelf wilt vastklampen.

Dit boek is geschreven voor millennials (generatie Y) en generatie Z (generatie na de millennials) die vaak nog zoekend zijn in hun leven. Aangezien ik 24 ben, hoor ik zeker tot de millennials.

Conclusie

Desondanks de lange zinnen, is het een boek dat vlot te lezen valt. Er worden veel voorbeelden aangehaald en is dus niet enkel een “theoretisch” boek. Dit vind ik zeker en vast wel positief.

Aangezien ik tot de millennials behoor en dit boek misschien wel onbedoeld voor deze generatiegroep geschreven is, voel ik mezelf wel aangesproken. Ik ben zelf een persoon dat zoekend is in het leven (Wat wil ik met mijn leven? Hoe sta ik positief in het leven? …). Hierdoor voel ik me zeker ook aangesproken door dit boek en ben ik veel goede voorbeelden en tips tegengekomen die mijn denkwijze misschien wel al een beetje verandert hebben. Iemand die veel ouder is dan ik en alles voor elkaar heeft in zijn leven, is misschien helemaal niets met de voorbeelden en tips die werden beschreven in dit boek. Deze persoon zal dit boek misschien minder interessant vinden.

Ik geef “De edele kunst van not giving a fuck” van Mark Manson een score van 4/5.

Je kan het boek “De edele kunst van not giving a fuck” van Mark Manson in paperback voor €20,99 hier op de site van bol.com vinden. Ook vind je het e-book hier en het luisterboek hier vinden.

Las jij “De edele kunst van not giving a fuck” van Mark Manson al? Wat vond jij er van?

Veel leesplezier,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

9 gedachten over “Recensie: “De edele kunst van not giving a fuck” van Mark Manson

 1. Ik zat te twijfelen of ik het boek wilde lezen. Ik ben zeker geen millennial, een stuk ouder. Hihi. Maar volgens mij kun je op alle leeftijden er iets uithalen. De voorbeelden zijn misschien minder relevant. Mmhhm, twijfel nog.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik denk zeker dat je er, als niet-millennial, iets kan uit halen. Toch las ik enkele recensies (op bol.com bvb.) dat men er weinig aan had, als niet millennial. Het hangt heel hard af van hoe jij op dit moment in het leven staat. Heb jij twijfels over welke richting je uit moet met je leven? Zit je op een lastig knooppunt in je leven? Wil je de wereld en het leven gewoon eens met een andere blik bekijken (want dat kan ook)? Ben je geïnteresseerd in verschillende blikken op het leven? Dan raad ik het boek zeker aan!
   Geen idee of het boek al beschikbaar is in de (plaatselijke) bibliotheek, maar ga het daar eens inkijken of ontleen het boek. Als je twijfelt, moet je het boek ook weer niet speciaal aankopen. Lees dan gewoon eens het eerste hoofdstuk. Dit zegt al iets over het boek.

   Like

 2. Mijn kinderen zijn millenials, ik ben zelf 51 en vind dit een geweldig boek. Het bevestigt dat mijn manier van in het leven staan zo gek nog niet is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s