Zo deel ik mijn boekenkast in

Nog geen jaar geleden ben ik, samen met mijn vriend, verhuisd naar ons eigen appartementje. Wie me al iets langer volgt, weet dat ik graag boeken lees. Een boekenkast in ons eigen stekje kan dus zeker niet ontbreken. Onlangs kocht ik dan ook een nieuwe boekenkast waar ik mijn favoriete boeken in kwijt kon. Het was even zoeken naar een goede indeling, maar ik denk dat ik deze nu heb gevonden. Ben jij benieuwd hoe ik mijn boekenkast indeel? Lees dan zeker even mee.

De boekenkast die ik kocht heeft 5 niveaus die elk 56 cm breed zijn. Het bovenste plankje is 30 cm diep, het onderste plankje is 35 cm diep. Ik kan in deze boekenkast dus zeker heel veel boeken kwijt. Het boekenrek heeft een rustieke uitstaling. Dit door de donkere afwerking van de houten plankjes en de zwart afgewerkte metalen poten.

Indeling boekenkast

Mijn boekenkast staat niet volledig vol met boeken. Enerzijds omdat ik een bomvolle boekenkast te bombastisch vind. Ik hou graag mijn boekenkast wat luchtig. Anderzijds omdat ik zelf niet superveel boeken in mijn bezit heb.

Daarom koos ik er voor om de twee bovenste plankjes luchtig te houden aan de hand van plantjes en ingekaderde posters van Desenio.be en de drie onderste plankjes te vullen met verschillende boeken.

Op het bovenste plankje staan twee posters van Desenio en een klein cactusje. Het klein cactusje is een Opuntia Tuna. De twee posters van Desenio zijn 21 cm breed en 30 cm hoog en passen hierdoor mooi naast elkaar op het bovenste plankje. Ik koos voor zwarte metalen kaders omdat deze kaders mooi bij de poten van het boekenrek passen. Op één van de twee posters staat de tekst “Choose happy”. De andere is een poster met een vintage foto van een auto. Door de lichte kleuren van de posters en het cactusje is de bovenste kleurrijk maar ook luchtig.

Poster links boven: Vintage Car in Italy; Poster rechts boven: Choose happy

Op de tweede plank staat één van de kleinste posters van Desenio en een vetplant die ik van mijn grootouders kreeg bij de verhuis. De poster is 13 cm breed en 18 cm hoog en heeft een afbeelding van een insect. Als ik me niet vergis is de vetplant een crassula. Het groen van de poster en de vetplant geeft op een neutrale manier kleur aan mijn boekenrek.

Poster tweede plank: Beetle

Op de middelste plank staan die boeken die ik reeds gelezen heb. Zo staat er bijvoorbeeld “Het water vangen” van Lies Gallez, “De edele kunst van Not Giving A Fuck” van Mark Manson en “De keuze” van Nicholas Sparks tussen. De boeken die hier staan, wil ik zeker nog even bewaren. Er is nog maar een klein plaatsje over.

Op de vierde plank staan enkele boeken die ik nog wil lezen. Daarnaast staat er ook een box met de boeken van Harry Potter. De boeken van Harry Potter zijn van mijn vriend.

Op de onderste plank liggen enkele boeken die ik tweedehands aan het verkopen ben. Dit zijn boeken die ik niet meteen in het zicht wil en waar ik ook niet vaak naar reik.

Iedereen deelt zijn boekenkast op een andere manier in. Ik wissel graag af tussen boeken en wat decoratie zoals plantjes en posters van Desenio. Hoe deel jij je boekenkast in?

Kortingscode Desenio

Wil jij ook graag je bij het indelen van je boekenrek of het decoreren van je huis gebruik maken van posters van Desenio?

Maak gebruik van de kortingscode WRITINGSBYAMELIE . Je krijgt 35% korting op alle Desenio posters, uitgezonderd op de gepersonaliseerde posters. Deze kortingscode is geldig van dinsdag 15 februari 2022 tot en met donderdag 17 februari 2022.

Veel liefs

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening maar is ook tot stand gekomen door een samenwerking. Ik kreeg de posters en kaders opgestuurd van Desenio.be. In ruil voor deze posters en kaders schreef ik deze blogpost met enkele linkjes naar de website van Desenio. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

3 gedachten over “Zo deel ik mijn boekenkast in

  1. Ik heb mijn boeken in mijn slaapkamer liggen. Hier en daar liggen wat stapeltjes en zo maken ze onderdeel uit van de decoratie. Klinkt misschien raar, maar ik heb ze per kleur gelegd omdat het gewoon mooier oogde.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s