Recensie: “De keuze” van Nicholas Sparks

Twee jaar geleden las ik de roman “De bruiloft” van Nicholas Sparks. Dit boek maakte me nieuwsgierig naar zijn andere boeken. De achterflap van het boek “De keuze” sprak me enorm aan en maakte me benieuwd naar dit boek. Ben jij ook benieuwd naar het boek “De keuze” van Nicholas Sparks? Lees dan zeker deze recensie.

Samenvatting

“De keuze” is een roman geschreven door Nicholas Sparks. Het is een Nederlandstalige versie van het Engelstalige “The Choice”. De Engelstalige versie werd uitgebracht in 2007. In 2015 werd de Nederlandstalige versie uitgebracht bij Meulenhoff Boekerij. Het boek werd vertaald door Harmien Robroch. De Nederlandstalige roman heeft 303 pagina’s.

Op de achterflap van het boek lees je de volgende samenvatting over het boek:

Travis Parker heeft alles wat hij maar kan wensen: een leuke baan, goede vrienden en een prachtig huis. Hij geniet met volle teugen van het leven en is ervan overtuigd dat een relatie hem alleen maar in de weg zou staan. Tot Gabby Holland naast hem komt wonen.

Travis doet zijn best contact met haar te krijgen, maar de mooie Gabby lijkt er niet van gediend. Ondanks al haar afwijzingen, en ondanks de aanwezigheid van Gabby’s vriend, probeert Travis dicht bij haar te komen. Zijn koppige pogingen zijn het begin van een emotionele reis die geen van beiden had kunnen voorzien en hun confronteert met de hartverscheurende vraag: hoe ver kan en mag je gaan in de hoop op liefde?

Schrijfstijl

Net zoals bij het boek “De bruiloft” van Nicholas Sparks, is ook “De keuze” op een manier geschreven dat ik er vlot doorlees. De hoofdstukken zijn genummerd en bestaan telkens uit 5 à 15 pagina’s. Dit aantal aan pagina’s per hoofdstuk maakt het boek behapbaar. Ook zijn de zinnen mooi opgesteld en zijn ze niet te lang maar zeker ook niet te kort. Daarnaast worden de langere hoofdstukken vaak ook onderverdeeld in kleinere delen aan de hand van een witruimte om te veranderen in tijd of locatie. Het boek werd ook mooi vertaald. Er stonden geen vreemde zinnen of woorden in die niet klopte.

Verhaallijn

De boeken van Nicholas Sparks staan er voor bekend dat de verhaallijnen grotendeels voorspelbaar zijn. Dit heb ik zelf als lezer vaak wel graag en geeft me een ontspannen gevoel. Toch nam het verhaal plots een andere wending die ik eerst niet had verwacht. Dit maakt het boek wat leuker en zeker niet langdradig.

Daarnaast deed het verhaal me zeker bij bepaalde onderwerpen over liefde en verlies stilstaan waar ik nooit eerder lang bij stilstand. In het boek wordt op een ontspannen manier een boodschap en bepaalde onderwerpen onder de aandacht gebracht.

Conclusie

“De keuze” van Nicholas Sparks is een echt feel good-boek. De roman is een vlot leesbaar boek waar je niet al te veel hoeft bij na te denken. Toch worden er ook onderwerpen met een diepgang onder de aandacht gebracht, wat het lezen fijn maakt. Daarom geef ik het boek een 4/5.

Je kan het boek “De keuze” van Nicholas Sparks voor €18,99 hier op bol.com terugvinden.

Veel leesplezier,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina
Advertentie

4 gedachten over “Recensie: “De keuze” van Nicholas Sparks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s