Deze boeken zou ik willen lezen | Januari 2024

Een nieuw jaar betekent voor mij dat er een aantal boeken op mijn leeslijst staan. Net zoals afgelopen jaren lijst ik ook dit jaar de boeken op die ik zou willen lezen. Sommige boeken komen terug omdat ik deze nog steeds wil lezen. Sommige boeken in dit lijstje zijn dan weer nieuw. Nieuwsgierig naar welke boeken ik dit jaar wil ontdekken? Duik dan in deze blogpost en ontdek mijn leesvoornemens.

  • “De veertig regels van de liefde” van Elif Shafak

Na het prachtige “10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld” van Elif Shafak te hebben gelezen, staat haar boek “De veertig regels van de liefde” nog steeds hoog op mijn leeslijst. Ik kreeg het boek “De veertig regels van de liefde” vorig jaar toegestuurd door de uitgeverij New Amsterdam. Je kan dit boek hier op bol.com terugvinden.

  • “Daar waar de rivierkreeften zingen” van Delia Owens

Ik ben zeer nieuwsgierig naar het boek “Daar waar de rivierkreeften zingen” van Delia Owens. Ik zag het boek vaak liggen bij de boekhandel en de cover spreekt me aan. Ook heb ik al van verschillende mensen gehoord dat dit een mooi boek is. Momenteel heb ik nog geen enkel boek van Delia Owens gelezen, dus ik ben zeker en vast benieuwd naar haar schrijfstijl. Je kan dit boek hier op bol.com terugvinden.

  • “De jongen, de mol, de vos en het paard” van Charlie Mackesy

Ik ben geïntrigeerd door “De jongen, de mol, de vos en het paard” van Charlie Mackesy, ondanks dat het als een prentenboek is geclassificeerd voor kinderen rond de 10 jaar. Zowel de betoverende cover als de prachtige illustraties hebben mijn aandacht getrokken en wekken mijn nieuwsgierigheid. Ik geloof dat het boek, naast visueel aantrekkelijk te zijn, een diepgaand verhaal met een waardevolle moraal bevat, waardoor het de moeite waard lijkt om te lezen, ongeacht de aanbevolen leeftijdsgroep. Je kan dit boek hier op bol.com terugvinden.

  • Boeken van Nicholas Sparks

Na het lezen van “De Bruiloft” en “De Keuze” ben ik momenteel bezig met de omnibus van “Het Dagboek” en “De brief”, waarbij de boeken van Nicholas Sparks me steeds meer kunnen bekoren. Ik kijk uit om meer van zijn boeken te ontdekken in de toekomst. Boeken van Nicholas Sparks kan je hier op bol.com terugvinden.

  • “De theorie van de 1 of 2” van Ish Ait Hamou

Ik ben zeer nieuwsgierig naar het essay “De theorie van de 1 of 2” van Ish Ait Hamou, vooral omdat ik eerder zijn prachtig vertelde romans al las. Zo las ik bijvoorbeeld “Het moois dat we delen” al en schreef ik er een recensie over. Deze essay belooft een fascinerende inkijk te geven in hoe de schrijver, met Marokkaanse roots, de maatschappij observeert en analyseert, wat mijn interesse verder aanwakkert. Het is de eerste essay geschreven en gepibliceerd door Ish Ait Hamou. Voor mij zou het dan weer de eerste essay zijn dat ik lees. Daarnaast spreekt de mooie geïllustreerde cover me ook wel aan. Je kan dit boek hier op bol.com terugvinden.

Welke boeken staan er op jouw leeslijst voor 2024, en ben je van plan om je leesgewoonten te veranderen of nieuwe genres te ontdekken? Laat het zeker even weten in de reacties hieronder.

Veel liefs,

Amelie

DE BLOGPOST BEVAT EEN GEKREGEN PRODUCT.
Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. Ik kreeg enkele van bovenstaande producten opgestuurd, maar er stond geen verplichting tegenover. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.

23 gedachten over “Deze boeken zou ik willen lezen | Januari 2024

  1. Amelie, dit is een goed idee.Ik ben ook een boekenfan – geen e-readers- meestal psychologische thrillers.Heb 4430 eigen boeken (38 kasten,tegen alle wandmuren, de hele bungalow rond.Daar ik ook een talenfreak ben heb ik boeken in 11 talen.Zo verveel ik me nooit.Ik kom uit BelgiË (Roeselare) en wens u een prachtig nieuw leesjaar;lekker ontspannen,huiveren, lachen, wenen,zoekend zijn,eventjes weg van alle stress! Doeg x

    Like

  2. Daar waar de rivierkreeften zingen is echt een aanrader hoor! Ik heb het boek gelezen en was best wel onder de indruk van de mooie schrijfstijl maar ook hoe het verhaal zich ontwikkelde.

    Geliked door 1 persoon

  3. Wat een mooie titels!! Ik lees op dit moment vooral veel non-fictie. Van spiritualiteit tot aan ouderschap en meer. Maar even lekker ontspannen met een roman; dat zou ik mezelf eigenlijk ook wel willen gunnen.

    Geliked door 1 persoon

  4. Mooie lijst! Ik neem me elk jaar weer voor om meer boeken te lezen, maar op de een of andere manier komt het er maar niet van. ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ schijnt een prachtig boek te zijn!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie