Recensie: “Het moois dat we delen” van Ish Ait Hamou

In oktober 2019 bracht Ish Ait Hamou zijn nieuwste roman “Het moois dat we delen” uit. Sindsdien staat het boek week na week in de top 10 van de Standaard Boekhandel en wordt het overal aangeprezen als de roman die elke leerling secundair onderwijs gelezen moet hebben. Ook ik was zeer benieuwd naar de laatste roman van de Vlaamse schrijver en las hem meteen. Ben je ook benieuwd naar dit boek (en mijn mening)? Lees dan zeker even mee.

Recensie: "Het moois dat we delen" van Ish Ait Hamou

Samenvatting

“Het moois dat we delen” is een roman geschreven door Ish Ait Hamou, een Vlaamse schrijver met Marokkaanse origine. De roman “Het moois dat we delen” is het vierde boek dat hij schreef. Het boek werd uitgebracht op 17 oktober 2019 en heeft 270 pagina’s.

Op de binnenflap staat het boek als het volgt beschreven:

“In het stadje waar Soumia en Luc wonen, speelt het leven zich voornamelijk af aan de schoolpoort, bij de plaatselijke kruidenier én op het voetbalveld. Soumia en Luc wonen in dezelfde buurt, maar kennen elkaar niet. Zij probeert met de moed der wanhoop het verleden achter zich te laten. Hij leeft in en met het verleden. Wanneer ze elkaar bij toeval leren kennen, komen ze voor verscheurende keuzes te staan.

Een beklijvend verhaal over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.”

Recensie: "Het moois dat we delen" van Ish Ait Hamou

De boodschap van het boek

Met deze roman wilt Ish Ait Hamou zeker enkele boodschappen overbrengen. In dit boek kaart de schrijver niet alleen een groot maatschappelijk debat aan, maar ook waarden zoals respect hebben en vergevingsgezind zijn. Ish Ait Hamou wilt duidelijk maken dat het hebben van respect voor een ander en vergevingsgezind zijn ten opzicht van een ander er komt wanneer je eens in gesprek gaat met de ander. Wanneer je naar een ander luistert, weet je pas wat de ander bezighoudt, wat zijn gevoel is.

Schrijfstijl

Ish Ait Hamou schrijft op een hele mooie, verstaanbare en duidelijke manier. Net als in zijn andere boeken, speelt hij met zijn woorden, zijn zinnen en zijn hoofdstukken.

Ait Hamou schrijft behapbare zinnen en maakt zelden gebruik van moeilijke woorden. Zo is het een boek dat zowel jong als iets ouder kan bekoren. Een leerling uit het secundair onderwijs zou het boek met gemak kunnen lezen, maar het is ook geen Young Adult boek.

Het boek wordt in vier delen verdeeld; Zij, Hij, Hij & Zij en Wij. Elk deel wordt vervolgens ook in genummerde hoofdstukken verdeeld. Bovenaan elk hoofdstuk wordt er weergegeven of het verhaal verteld wordt door Soumia of door Luc. De hoofdstukken zijn vrij kort, waardoor je makkelijk meerdere hoofdstukken kan doorlezen of er snel een tussendoor kan lezen. Zo kunnen de hoofdstukken variëren van een halve pagina tot 6 pagina’s.

Conclusie

Doordat het boek op een zeer duidelijke en verstaanbare manier is geschreven, leest het boek zo makkelijk door. Zelf ben ik een moeilijke lezer en hou ik niet van moeilijke woorden, lange zinnen en grote hoofdstukken. Doordat het boek deze drie zaken niet heeft, lees ook ik als moeilijke lezer het boek makkelijk door.

Daarnaast komt de boodschap die de schrijver wilt meegeven, ook zeker aan bij de lezer. Dit boek gaat over waarden die men soms dreigt te vergeten in de maatschappij waar we nu in leven.

De combinatie van een mooie boodschap en een goede schrijfstijl, maakt de roman “Het moois dat we delen” van Ish Ait Hamou een heel goed boek dat vele mensen kan raken en ontroeren.

Ik zou dit boek zeker aan iedereen aanraden. Ik geef “Het moois dat we delen” van Ish Ait Hamou zeker een score van 5/5.

Je kan “Het moois dat we delen” van Ish Ait Hamou in paperback voor €21,99 hier op de site van bol.com vinden. Ook kan je voor €9,99 hier het e-book vinden.

Veel leesplezier,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn affiliate links. Ik krijg dus een hele kleine som geld wanneer jij iets koopt op de site bol.com. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina
Advertentie

11 gedachten over “Recensie: “Het moois dat we delen” van Ish Ait Hamou

  1. Ik heb het boek onlangs ook gelezen. Zelf ben ik een fervent lezer. Misschien is het daardoor dat ik het boek wat te eenvoudig vond, zowel qua taal, als qua verhaal. Dit maakt het wel geschikt voor de middelbare scholier, zoals je schrijft. De boodschap die de auteur wil overbrengen, vond ik wel erg mooi. Ik gaf het uiteindelijk een 4 op 5.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s