Kato Gateaux | Mechelen | Hotspot

Onlangs ontdekte ik een nieuw plekje om te ontbijten en te lunchen. Dit plekje is Kato Gateaux en is gelegen in Mechelen. Ben je ook benieuwd naar dit ontbijt- en lunchrestaurantje? Lees dan zeker even mee.

Waar?

Kato Gateaux is een ontbijt- en lunchrestaurant gelegen in Mechelen. Je kan het restaurantje vinden op de Korenmarkt nr. 11. Het restaurant ligt net op de hoek van de Korenmarkt en de Onze-Lieve-Vrouwestraat. In dit pand vond je vroeger een winkel met keukentoebehoren terug.

Restaurant | Kato Gateaux
Restaurant | Kato Gateaux

Wanneer je plaats neemt aan een tafeltje bij Kato Gateaux heb je zicht op een deel van de Korenmarkt zelf. Zo heb je zicht op frituur Korenmarkt en de gebouwen er achter. Ook heb je zicht op het pand van De groene hond, waar grappig genoeg een beeld van een rode hond op het balkon staat. Ook heb je zicht op boekhandel De Slegte, wat ook bijna in de Onze-Lieve-Vrouwestraat ligt.

Je kan zowel plaats nemen aan een tafel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping.

Brownietaart | Kato Gateaux
Brownietaart | Kato Gateaux

Wat?

Kato Gateaux is een restaurantje/barretje waar je zowel kan ontbijten als kan lunchen. Kato baadt dit restaurant uit en is verzot op het bakken van cakes en taarten. Je kan er naast ontbijten en lunchen dus ook terecht voor een lekker stukje taart.

Al de gerechten die je terugvindt op de menukaart van Kato Gateaux zijn vegetarisch. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een spiegeleitje met soldaatjes, maar ook voor cheesecake met frambozencoulis. Naast de vegetarische opties, kan voornamelijk kiezen uit veganistische gerechten, zoals vegan pancakes, een vegan toast met hummus of vegan worteltaart. Je kan de menukaart hier op de site van Kato Gateaux raadplegen.

Toast met hummus van rode biet met een slaatje & Vers geperst fruitsap | Kato Gateaux
Toast met hummus van rode biet met een slaatje & Vers geperst fruitsap | Kato Gateaux

Ook kan je bij Kato Gateaux een (stukje) taart kopen. Heb je iets te vieren, maar geen tijd om zelf iets te bakken? Dan is dit de perfecte oplossing. Je kan de (stukken) taarten rechtstreeks in de winkel kopen, maar je kan deze taarten, maar ook cupcakes en andere desserts aanvragen via deze assortiment-pagina op haar site.

Naast de vegetarische en veganistische gerechten, is uitbaatster Kato ook zeer erg bezig met duurzaamheid en lokaal ondernemerschap. Zo zijn alle spulletjes in het interieur van de zaak tweedehands, gekocht bij een andere lokale ondernemer of zelf gemaakt. Ook de koude dranken die ze aanbiedt, zijn dranken van lokale brouwers en ondernemers.

Thee Infusie van Rode vruchten | Kato Gateaux
Thee Infusie van Rode vruchten | Kato Gateaux

Openingstijden

Kato Gateaux is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je kan er op weekdagen terecht vanaf 8u30 tot 17u. Op zaterdag kan je er terecht van 9u tot 18h. Ontbijtjes kan je bestellen en verorberen tot 11u45. Van 12u tot 15u kan je een lunch bestellen en verorberen. Zolang de voorraad strekt kan je doorheen de dag ook een stukje taart of cake bestellen. Op maandag en zondag is Kato Gateaux gesloten.

Pure chocolademelk met klein gebakje [ Kato Gateaux
Pure chocolademelk met klein gebakje [ Kato Gateaux

Ervaringen

De gerechten die geserveerd worden bij Kato Gateaux kunnen mij zeker bekoren. Zowel de ontbijtjes, de lunches als het gebak zijn lekker. Er staat voor ieder wat wils op het menu. Ik mis de vleesgerechten zeker niet, ook al ben ik geen vegetariër of veganist. Daarnaast worden er medium tot grote porties geserveerd en krijg je op dit vlak ook waar voor je geld.

Er zijn steeds suggesties beschikbaar op het krijtbord. Het krijtbord hangt goed zichtbaar in de open keuken. Zo is er elke dag een andere verse soep, zijn er steeds weer nieuwe homemade limonades en ice teas en is er ook steeds een gebak van de dag.

Cheesecake met frambozencoulis & Cappuccino | Kato Gateaux
Cheesecake met frambozencoulis & Cappuccino | Kato Gateaux

De gerechten en het gebak worden geserveerd op vintage bloemetjes servies. Gebak wordt vaak afgewerkt met frambozencoulis, een eetbaar bloemetje en/of bessen. Ook andere gerechten worden vaak afgewerkt met een eetbaar bloemetje. Ook staat op elke tafel een vaasje met wat bloemen. Daarnaast wordt ook op elke tafel een pot met bestek en servetten geplaatst. Deze pot is een glazen pot of is een kannetje dat bij het bloemetjesservies hoort. De bloemen zijn dus een mooi terugkomend detail. Ook zijn er muziekboxen boven elke tafel gehangen. Deze muziekboxen dienen ook als plantenbak.

Broccolisoep met brood & Homemade limonade met gember en citroen | Kato Gateaux
Broccolisoep met brood & Homemade limonade met gember en citroen | Kato Gateaux

Naast het feit dat men werkt met bloemen als detail, heeft men ook gewerkt een oudroze kleur. Zo is de toog van het restaurant afgewerkt met tegeltjes in een oudroze kleur. Ook de kussentjes, die op de banken gebruikt worden, hebben deze oudroze kleur en is de menukaart ook helemaal oudroze.

De taarten staan mooi verdeeld in twee koeltogen op de toogbank. Dit zorgt voor een soort kleine afscheiding naar de keuken toe. Daarnaast is het ook tof om op basis van de taarten die je ziet je beslissing te maken.

De meubels die gebruikt worden, zijn tweedehands meubels. Dit kan je bijvoorbeeld zien aan de stijl van de stoelen. Toch zijn de stoelen en tafels zeker niet afgeleefd. De meubels geven een vrij huiselijk gevoel.

Interieur | Kato Gateaux
Interieur | Kato Gateaux

De bediening is zeer hartelijk. Je wordt steeds vriendelijk en met een lach bediend door de uitbaatster Kato of één van haar medewerkers. Ze staan steeds open voor een babbel. Men zorgt er ook voor dat je maaltijd, drankje en/of gebak zo snel mogelijk op je tafel staat.

Bij Kato Gateaux kan je zowel cash als met de kaart betalen. Ook kan je steeds een (stukje) taart kopen voor thuis. Daarnaast vind je op de toog bij de kassa ook verschillende soorten granola terug die ook gebruikt worden bij de yoghurt. Je kan er ook thermosbekers kopen, die je dan weer kan gebruiken voor een koffie on the go.

Bountytaart | Kato Gateaux
Bountytaart | Kato Gateaux

Na elk bezoekje dat ik aan Kato Gateaux bracht was ik zeer tevreden. Voorlopig ben ik nog niet teleurgesteld, zowel niet over de bediening als over de gerechten en het gebak dat ze serveren. Ik kom hier zeker nog vaker terug.

Je kan Kato Gateaux vinden in Korenmarkt 11, in Mechelen. Ook kan alle informatie terug vinden op de site van Kato Gateaux. Ook kan je haar volgen op Facebook en Instagram.

Ben jij al eens een onbijtje, een lunch of een stuk gebak gaan eten bij Kato Gateaux?

Veel liefs,

Amelie

Dit blogbericht is geschreven uit eigen mening en is NIET tot stand gekomen door een samenwerking. De linkjes die geplaatst werden in dit blogbericht, zijn GEEN affiliate links. Ik krijg dus geen geld wanneer jij iets koopt op deze site. Daarnaast kreeg ik ook NIETS gratis. Meer info vind je in de disclaimer op mijn Over mij – pagina.
Advertentie

7 gedachten over “Kato Gateaux | Mechelen | Hotspot

  1. Eén van de nieuwste koffie-taart-ontbijthuizen in Mechelen.
    Ik heb er een taartje gekocht toen de zaak nog niet open was en ze buiten stond met een stand tijdens een evenement in de Mechelse binnenstad.
    Mooi geschreven artikel.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s