Mijn favorieten voor een dagje shoppen in Mechelen

Een tijdje geleden verhuisde ik van Mechelen naar Herentals. Toch is Mechelen een stad die ik nooit echt zal verlaten. Momenteel werk ik in Mechelen en ga ik er naartoe wanneer ik wil shoppen of uit eten ga. In dit blogbericht lees je welke plekjes ik bezoek als ik een dagje ga shoppen in Mechelen. Ben je benieuwd naar mijn favoriete Mechelse shopplekjes? Lees dan zeker even mee.

Shoppen

 • Winkelketens zoals Hema, H&M en The Body Shop

Wanneer ik ga shoppen in Mechelen, ga ik altijd eens langs bij enkele grote ketens zoals Hema, H&M, The Body Shop, Rituals, Van Haren of Yves Rocher. Mechelen heeft zeker wel een gevarieerd aanbod aan enkele ketens. Niet elke kleding- of cosmeticaketen is in Mechelen aanwezig maar je kan er wel zeker wat vinden. Naast deze ketens ga ik natuurlijk ook opzoek naar enkele andere winkels. De meeste van deze winkels zijn op de Bruul en de Ijzerenleen gevestigd.

 • House Raccoon (Adres: Guldenstraat 21, 2800 Mechelen)

In de Guldenstraat is House Raccoon gevestigd. Zij bieden verschillende interieurspulletjes aan, waaronder plantenpotten waarmee de eigenaars oorspronkelijk hun zaak begonnen. Niet elk object is mijn favoriet maar de meeste potten en interieurspulletjes zijn volledig mijn stijl. Het is dan zeker tof om eens te snuisteren tussen al deze spulletjes.

 • Lily (Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 120, 2800 Mechelen)

Lily is een kledingboetiekje dat ook accessoires (handtassen, juwelen, …) en lifestyleproducten (beautyproducten maar ook interieurspulletje) verkoopt. Ik snuffel hier graag eens rond en ben fan van hun handtassen en lifestyleproducten.

 • Edie (Adres: Bruul 99, 2800 Mechelen)

Net zoals Lily is Edie een kledingboetiek die ook interieurspulletjes en beautyproducten aanbiedt. In verhouding biedt Edie meer interieurspulletjes aan dan Lily. Ook hier snuffel ik graag rond voor bijvoorbeeld leuke spulletjes in huis.

 • Zoet (Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 108, 2800 Mechelen)

Zoet is een klassieke snoepwinkel maar biedt daarnaast ook wat speciallekes aan. Zo kan je er hun eigen chocolade eitjes met Pasen en hun eigen spekken vinden en kan je er ook soms snoep vinden dat je nergens anders kan vinden. Ook bieden ze cadeauboxen en verrassingspakketten aan. Voor een zoetebek zoals mij is dit de hemel!

 • De Stek (Onze-Lieve-Vrouwestraat 25, 2800 Mechelen)

De Stek is een plantenwinkel waar je ook terecht kan voor een kopje koffie. Ik kom hier graag langs voor het uitzoeken van een mooie cadeau.

 • Morocco Nuts (Adres: Ijzerenleen 61, 2800 Mechelen)

Bij Morocco Nuts kan je verschillende soorten noten, olijven en gedroogd fruit vinden. Dit zijn altijd heel lekkere aperitiefhapjes waar iedereen fan van is. Ook mij kunnen deze delicatessen bekoren. Hier ga ik al wel eens langs na een dagje shoppen.

Eten en drinken

 • Melbourne Coffee (adres: Station Mechelen)

Melbourne Coffee is een koffiebarretje, gelegen in het station van Mechelen. Wanneer je met de trein afreist naar Mechelen, is dit het ideale plekje om halt te houden voor een koffie of ontbijtkoek voordat je aan je shopdagje begint. Ook op de terugreis kan zo’n koffie van Melbourne Coffee smaken. Ik schreef een tijdje geleden een blogpost over Melbourne Coffee. Je kan deze blogpost hier terugvinden.

 • Coffice (Adres: Ijzerenleen 33, 2800 Mechelen)

Coffice is ook een gezellige koffiebar. Bij deze koffiebar kan je tussen het shoppen door een lekker ontbijt of een heerlijke lunch verorberen. Ook kan je bij Coffice lekkere aperitieven bestellen. Ik schreef een tijdje geleden een blogpost over Coffice. Je kan deze blogpost hier terugvinden.

 • The Kind Coconut (Adres: Geitenstraat 23, 2800 Mechelen)

Bij The Kind Coconut kan je lekkere veganistische gerechten eten. Daarnaast zorgen ze steeds voor een mooie en lekkere lunch en houden ze bij de The Kind Coconut met veel plezier ook rekening met allergieën. Ik schreef een tijdje geleden een blogpost over The Kind Coconut. Je kan deze blogpost hier terugvinden.

 • Kato Gateaux (Korenmarkt 11, 2800 Mechelen)

Bij Kato Gateaux kan je heerlijke taartjes gaan eten. Daarnaast biedt Kato Gateaux ook lekkere lunches aan die je zeker eens moet uitproberen! Ik schreef een tijdje geleden een blogpost over Kato Gateaux. Je kan deze blogpost hier terugvinden.

 • Hawaiian Poké Bowl (Ijzerenleen 23, 2800 Mechelen)

Bij de keten Hawaiian Poké Bowl kan je zelf je gezonde poké bowl samenstellen, wat ik een zeer fijn concept vind. Ik schreef een tijdje geleden een blogpost over Hawaiian Poké Bowl. Je kan deze blogpost hier terugvinden.

 • De Vleeshalle (Adres: Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen)

Wanneer ik ga shoppen met verschillende mensen, ga ik ook graag iets eten bij de Vleeshalle. De Vleeshalle is een foodmarkt waar iedereen wel iets lekker om te eten vindt. Ik schreef een tijdje geleden een blogpost over de Vleeshalle. Je kan deze blogpost hier terugvinden.

Wat zijn jouw favorieten wanneer je een dagje gaat shopppen?

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

Een gedachte over “Mijn favorieten voor een dagje shoppen in Mechelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s