Coffice | Mechelen | Hotspot

Onlangs ontdekte ik Coffice, een nieuwe koffiebar in Mechelen. Coffice is naast een koffiebar ook een  ondernemerscentrum waar je kan ontbijten, lunchen en aperitieven. Ben je ook benieuwd naar deze koffiebar en ondernemerscentrum? Lees dan zeker even mee.

Waar?

Coffice is een koffiebar en ondernemerscentrum, gelegen in Mechelen. Je kan deze koffiebar terugvinden op de Ijzerenleen 33. Het pand ligt tussen andere toffe koffiebars, restaurants en winkels en ligt dus pal in het Mechels winkelcentrum.

Wanneer je een koffie komt drinken of een hapje komt eten, kan je steeds binnen plaats nemen. Ook kan je plaatsnemen op het terras op de Ijzerenleen of in hun stadstuin. Op de eerste en tweede verdieping zijn werkplekken beschikbaar waar je betalend kan plaatnemen voor een vergadering of om achter je laptop te werken.

Wat?

Coffice is een gezellige koffiebar waar je kan ontbijten, lunchen en aperitieven. Hiervoor kan je terecht op het gelijkvloers, zowel op de twee terrassen als binnen. Je kan er dus terecht voor een klein hapje of voor een stevig ontbijt of lunch. Zo bieden ze voor ontbijt verschillende soorten eitjes, yoghurts en pannenkoeken aan of kan je kiezen voor een ontbijtformule. Als lunch kan je er kiezen voor de soep van de dag, verschillende soorten toast, salades of floata’s (Spaanse broodjes) aan. Ook biedt men ook verschillende soorten gebak en borrelhapjes aan.

Daarnaast is Coffice ook een ondernemerscentrum. Op de eerste en tweede verdieping zijn werkplekken voorzien die je voor een bepaalde periode kan huren. Een werkplek huren kan vanaf een halve dag tot een hele maand. Je schuift er dan aan in één van de gemeenschappelijke ruimtes waar je plaats kan nemen achter je eigen laptop. Ook kan je vergaderzalen huren. Wanneer je een werkplekje huurt, zijn er extra voordelen aan gekoppeld. Zo kan je bijvoorbeeld koppies maken. Het zijn dus echt flexwerkplekken.

Openingstijden

Je kan terecht bij Coffice op de volgende momenten:

Maandag t.e.m. donderdag van 8u00 – 19u00
Vrijdag en zaterdag van 8u00 – 24u00
Zondag van 9u00 – 15u00

Een ontbijt bestellen kan je op weekdagen en zaterdag van 8u00 tot 16u00. Op zondag kan je ontbijten van 9u00 tot 15u00.

Een lunch bestellen kan je op weekdagen en zaterdag van 12u00 tot 16u00. Op zondag kan je lunchen van 9u00 tot 15u00.

Flauta’s en borrelhapjes kan je bestellen vanaf 12u00 tot sluitingstijd. Gebak is heel de dag te verkrijgen.

Ervaringen

Coffice is naar mijn gevoel een gezellige en ook levendige koffiebar om te komen ontbijten, lunchen of gewoon een koffie te komen drinken. Er heerst een gezellige drukte. Op drukke momenten zitten de meeste tot zelfs alle tafels vol. Wanneer je binnen plaatsneemt, merk je ook dat de radio aan staat. Zelf ben ik nog niet gaan werken op de eerste of tweede verdieping in het ondernemerscentrum, maar de gezellige sfeer op het gelijkvloers kan me wel bekoren.

Het interieur van Coffice bestaat voornamelijk uit bakstenen muren en hout. Er is een mix van houten tafels en tafels met een marmeren blad aanwezig. Binnen neem je plaats op houten schoolstoeltjes terwijl je buiten plaatsneemt op rode of zwarte stoeltjes. Een kenmerkend interieuritem is de bordeaux rode deur- en raamomlijstingen. Het interieur geeft een huiselijk gevoel.

De koffie is iets waar je voor naar Coffice gaat. Mijn verwachtingen lagen hoog op vlak van koffie, omdat men dit gebruikt in de naam van hun koffiebar. De koffie is zeker heel goed bij Coffice. Echte koffiekenners zullen de koffie van Coffice zeker ook kunnen appreciëren. Ook andere dranken die aangeboden worden zijn heel lekker. Zo bieden ze ook huisgemaakte limonade aan, die ik zeker ook lekker vind.

De gerechten die ik reeds bestelde bij Coffice kunnen me zeker ook wel bekoren. Ik proefde reeds een brownie, een salade en een flauta. Deze gerechten werden met veel aandacht gemaakt. Over de gerechten en de menukaart is zeker nagedacht. Wanneer je een maaltijd besteld, kan het zijn dat je even moet wachten op je bestelling. Vaak is dit op drukke momenten zoals een zaterdag tijdens de markt. Toch wordt je vriendelijk bediend door de werknemers van Coffice. Er staat vaak snel iemand aan de tafel om je bestelling op te nemen en excuses worden aangeboden als de bestelling vertraging heeft.

Na elk bezoekje aan Coffice was ik zeer tevreden. Voorlopig ben ik nog niet teleurgesteld. Ik kom hier zeker nog vaker terug.

Je kan Coffice terugvinden op de Ijzerenleen 33, in Mechelen. Je kan Coffice ook hier op Instagram terugvinden.

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Coffice | Mechelen | Hotspot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s