Melbourne Coffee | Hotspot

Elke werkdag pendel ik met de trein van Herentals naar Mechelen. In het station van Mechelen zijn er enkele tentjes met on the go eten en drinken te vinden. Naast het iets klassiekere keuzeaanbod in stations, is er in het station van Mechelen de koffiebar Melbourne Coffee te vinden. Ben je benieuwd naar deze koffiebar en mijn ervaringen? Lees dan zeker even mee.

Waar?

Melbourne Coffee is te vinden in het station van Mechelen tussen perron 8 en perron 9. Het station van Mechelen is te vinden aan de rand van Mechelen en gelegen op het adres Koning Albertplein 2, 2800 Mechelen.

Ook is er een koffiebar van Melbourne Coffee te vinden in het station van Antwerpen-Berchem. Het station van Berchem is gelegen op het adres Burgemeester Edgar Ryckaertsplein 1/04, 2600 Berchem.

Wat?

Melbourne Coffee is een koffiebar, gevestigd in de stations van Antwerpen-Berchem en Mechelen. In deze koffiebarretjes kan je een koffie on the go kopen. Je kan er zowel espresso’s als cappuccino’s als iced lattes vinden. Naast de vele verschillende soorten bereidingen aan koffie, kan je er ook verschillende formaten aan bekertjes kiezen.

Hoewel Melbourne Coffee bekend staat voor de koffie, kan je er ook ander eten en drinken on the go kopen. Qua warme dranken kan je bij Melbourne Coffee ook warme chocomelk en verse muntthee drinken. Ook kan je er koude dranken uit de koeltoog kopen. Daarnaast biedt Melbourne Coffee ontbijtjes en zoete snacks aan. Zo kan je er croissants, chocoladebroodjes, yoghurts en cakejes zoals brownies en carrot cakes vinden. Verder kan je er lunches zoals salades en poké bowls vinden. Je kan bovendien bij Melbourne Coffee verse koffiebonen en herbruikbare cups kopen.

Je kan Melbourne Coffee hier op Instagram en hier via hun website terugvinden.

Openingstijden

De beide vestigingen van Melbourne Coffee zijn open van maandag tot zaterdag. Op weekdagen zijn de beide vestigingen open van 6u00 tot 19u00. Op zaterdag is de vestiging in het station van Berchem open van 8u00 tot 18u00. De vestiging in het station van Mechelen is op zaterdag open van 8u00 tot 13u00.

Ervaringen

Ik ken Melbourne Coffee al langer en koop hier mijn ochtendkoffietje al een tijdje. Wie me op Instagram volgt, zag de fotootjes met lekkers van Melbourne Coffee al vaker voorbijkomen.

Aangezien ik al meerdere posts met koffie van Melbourne Coffee op Instagram deelde, kan je wel stellen dat ik zeker fan ben van hun koffies. Melbourne Coffee zorgt er voor dat ze om de zoveel tijd veranderen van koffiebonen. Deze koffiebonen kan je dan telkens ook in het koffiebarretje kopen. Hierdoor is elke koffie toch een beetje anders en kan je samen met Melbourne opzoek gaan naar je favoriete koffiebonen.

Ook de koffie zelf wordt goed gezet. Men werkt bijvoorbeeld met professionele koffiezetapparaten en melkopschuimers. Zo is de opgeschuimde melk bij een latte of cappuccino steeds zeer luchtig en worden er vaak vormpjes in de opgeschuimde melk gemaakt. Daarnaast is het kwalitatief goede koffie en wordt er correct met verhoudingen gewerkt.

Wanneer je iets anders dan koffie besteld, is dit ook steeds van goede kwaliteit. Zo wordt er aandacht besteed aan echte verse muntthee, originele ander theesmaken en kwalitatieve cacaopoeder voor de chocomelk. Ook zijn de croissants en chocoladebroodje steeds krokant en zijn de cakejes, yoghurtjes en salades steeds vers. Ook wordt er bij het eten aandacht besteed aan lekkere producten die je niet overal kan krijgen.

Naast de goede koffie en het lekkere eten, is het personeel van Melbourne Coffee steeds vriendelijk. Je kan het personeel zowel in het Nederlands als in het Engels aanspreken en ze bedienen je met een glimlach. Daarnaast werkt het personeel ook altijd aan een hoog tempo verder. Wanneer je gehaast bent, kan je vaak bij Melbourne Coffee nog terecht vanwege de snelle en efficiënte bediening.

Wel is het belangrijk om te weten dat er wordt aangeraden om met de kaart te betalen.

Mij kan je dus zeker voor of na m’n werk al eens vinden aan het koffiebarretje van Melbourne Coffee in het station van Mechelen terugvinden. Ook wanneer ik in het station van Antwerpen-Berchem bent, kan ik het niet laten om daar even langs te gaan. De koffie is kwalitatief goed en ik word er steeds goed bediend.

Je kan Melbourne Coffee hier op Instagram en hier via hun website terugvinden.

Veel liefs,

Amelie

Advertentie

3 gedachten over “Melbourne Coffee | Hotspot

  1. Van Herentals naar Mechelen elke dag is ook een eindje. Gelukkig nog een goede treinverbinding. Ik heb ontzettend lang in Geel gewoond en in Herentals gewerkt.
    Als je pendelt dan is het heel belangrijk dat er in het station goede koffie en lekkere vettige croissants (niet van die droge koeken dus) te verkrijgen zijn!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s